maandag 2 april 2018

Aan de ontbijttafel.. Fijne Pasen!Pasen, de laatste in dit huis. Eigenlijk doen we niet veel anders dan andere zondagen, Anne-Roel zorgt voor lekkere broodjes en beleg, Pepijn en Annabel dekken de tafel. Geen fotogenieke perfect gestylde tafel, het is een rommeltje. Heerlijk. Ik bemoei me nergens mee en observeer. Ditmaal geen versierde paasboom, de paastakken liggen al weken onder de carport en daar blijven ze liggen. Met een hoofd vol plannen en idee├źn voor het nieuwe huis nemen we beetje bij beetje afscheid van dit huis.Nog twee maanden tot we de sleutel krijgen van het nieuwe huis. De lege verhuisdozen staan al in de gang, althans, de eerste stapel. Het wordt een drukke periode, veel heen en weer gereis van dit huis in het dorp naar het huis in de stad en weer terug. Het ene huis dat steeds leger zal raken, het andere voller. We blijven in ieder geval tot de zomervakantie hier, Pep en Bella ronden het schooljaar af op hun gezellige dorpsschooltje. Niet al onze spullen gaan mee, ik ga de komende weken alles uitzoeken en sorteren. De eettafel is inmiddels verkocht. Ik beantwoord veel berichtjes en vertel dat de vakkenkast met ons mee verhuist, die is niet te koop. Het begin van een hectische tijd, we doen nog even lekker rustig aan en genieten van dit lange weekend waarin we nog niks moeten.Annabel aan tafel, haar verkruimelde croissant met niks erop voor haar neus, kleine Takkie naast haar. Pepijn wat ziekjes, geen foto's graag. Non stop haar mond open. Zoveel te vertellen. Over donderdagavond discoavond op school, dansen met Tijn, zaterdag boodschappen doen met papa en stiekem samen een ijsje eten. "Jullie niet, wij lekker wel". Pep baalt, ik niet. En iedere keer wanneer we haar even niet verstaan of niet goed opletten en vragen "Wat?", haar antwoord, "Poepgat". Voor het ontbijt chocolade eieren zoeken, Pep heeft ze verstopt, zij zoekt. Na het ontbijt vertrekken Anne-Roel en Bella samen naar opa en oma. Terwijl Pepijn onder een dekentje op de bank ligt ga ik verder met het ontwerp van onze nieuwe keuken. Tweede Paasdag begint met tranen vanwege een mopperende Pepijn op zoek naar de paaseitjes die Bella heeft verstopt. Ik zorg voor een vlug ontbijt zodat hij op tijd op de tennisbaan staat voor zijn toernooi.

2 opmerkingen:

 1. Fijn he, zo'n lekker klungelweekend, niets hoeft, lekker in pyama wat aanrommelen. Herkenbaar! Wat vinden de kinderen er van dat ze naar een andere school gaan, en heb je die school al gevonden?
  Veel succes met alle inpak- en verhuisperikelen!
  hartelijke groet,
  Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa, we hebben een school gevonden, gisteren hadden we een afspraak en rondleiding. Heel gezellig, prachtig pand ook met glas in lood en de originele tegeltjes aan de wand, echt zo'n oude Amsterdamse school stijl. Dat is natuurlijk niet het belangrijkste maar draagt wel bij aan de sfeer. Binnen tien minuten fiets afstand van huis, leuke route door de oude binnenstad en langs de grachten. Is dat ook geregeld, heel fijn.
   De kinderen hebben er zin in, Annabel denkt verder nergens over na, zij leeft met de dag en ziet het vanzelf wel allemaal, Pepijn is heel enthousiast en kijkt er naar uit maar tegelijkertijd verdrietig vanwege zijn vrienden die hij gaat missen. Heel begrijpelijk, we praten er veel over en hij moet lekker zijn tranen laten lopen als hij dat nodig heeft. Komt goed. Liefs!

   Verwijderen

Love to hear from you!