maandag 23 februari 2015

★ We have a WINNER!! Guys and interior ♥ NO PINK? And a SNEAK PEEK...
Inmiddels niet meer op twee handen te tellen, het aantal keer dat mij werd verteld dat er echt geen roze in huis mag komen van man- of vriendlief, tot groot verdriet van veel dames. Of ik wel de vrije hand krijg? Daarop weet ik nooit zo goed een antwoord te geven. Als Anne-Roel iets niet wil, gebeurd het niet. Dat komt sporadisch voor. En dat is niet vanwege zijn grote liefde voor mij of desinteresse voor interieur. Onze smaak komt aardig overeen. Wij delen de passie voor interieur, voor design maar ook voor vintage of antiek. Er zijn zeker dingen die hij niet mooi vindt, gelukkig zijn dat vaak de dingen die ik ook niet mooi vind. Er is één groot verschil.. het perfecte plaatje doet hem niks en mij alles. Volgens hem valt er veel meer te combineren, juist dat vloekende kunstwerk van zijn moeder en haar partner waar ik de schoonheid niet van zie. Inmiddels hangt het op de overloop, weggemoffeld op een klein muurtje waar de meeste mensen die hier over de vloer komen het nooit zullen zien. Waarmee ik wil aantonen dat juist ik degene ben die vaker zegt dat ik iets niet wil dan hij. Ik houd van een zekere continuïteit, ik wil dat alles in elkaar overloopt en evenveel waardering krijgt. 
Er komen hier best wat mannen over de vloer, (schoon)vaders, ooms, vrienden, etc. Als je binnenstapt sta je aan de kant van de eettafel, hierboven op de foto, vanwaar je als eerste de lange poeder roze wand ziet. De meeste mannen zien niet dat het roze is, grijs, beige, huidskleur, dat zien zij maar geen roze. Mannen zijn dan ook lichtelijk kleurenblind. Er zijn genoeg roze tinten die je aan je man of vriend kunt verkopen als beige, nu hopen dat ze daar geen bezwaar tegen hebben. Anne-Roel vindt het een mooie, warme kleur en was het er volledig mee eens dat we de dertien meter lange wand in die kleur zouden verven. Zolang ik er maar geen ouderwets bloemetjesbehang met kanten gordijnen bij zou combineren. Een roze wand is alles behalve zoetsappig wanneer je deze combineert met bijvoorbeeld zwart of stoere materialen als leer. De meeste mannen denken helaas al gauw bij het horen van roze in het interieur aan een zoet romantisch fleurig interieur. Zij denken aan zuurstok roze en weten vaak niet dat er ook vergrijsde roze tinten zijn. De adviezen die ik tot nu toe heb gegeven aan stellen waarvan de man anti roze was en aan het einde toch overstag ging liet ik dan ook voorbeelden zien van een strak interieur met veel stoere elementen en design. In de design wereld wordt volop roze gebruikt, net als vele andere zachte pastel tinten.

Het is niet eenvoudig om een kleur te kiezen, ik weet veel over kleur en verschillende combinaties, de uitwerking van daglicht op kleur (vanuit het noorden, zuiden, enz.) en wat kleur met een ruimte doet. Het is al jaren een passie van mij, het spelen met diverse kleuren in verschillende tonen, ik heb me er flink in verdiept en ook voor geleerd door cursussen te volgen. Ik word dan ook zo ongelukkig van Instagram als men vraagt wat voor kleur er op de muur zit zodat zij die ook op de wand kunnen smeren. Zo werkt het nu eenmaal niet, de kleur bij jou op de wand zal nooit precies zo zijn als bij een ander, tenzij je precies hetzelfde interieur hebt en dezelfde lichtinval. Ik heb hierover al eerder iets geplaatst, hetzelfde kastje in dezelfde kleur in twee verschillende ruimtes liet een heel ander beeld zien, erg verrassend. En dan heb ik het er nog helemaal niet over dat de meeste foto's verschillende filters krijgt, een foto geeft niet altijd de werkelijkheid weer. Iets om rekening mee te houden..


Er moet nog steeds heel veel gebeuren in ons huis, gestadig aan komen we steeds iets verder maar heel snel gaat het niet. Zo zijn wij nu eenmaal, we doen rustig aan. De drie meter lange eettafel met eikenhouten blad is niet helemaal naar mijn wens, Anne-Roel is er wel blij mee, ik zou graag een ander onderstel willen. Een ratjetoe aan eetkamerstoelen maakt het ongedwongen, het feit dat ze steeds rouleren van en naar de werkkamer maakt het zelfs nog speelser ;-) De oker gele stoelen kochten wij al in ons vorige huis, voor bij de witte eettafel in de voornamelijk witte ruimte met een paneel met daarop vintage behang. Hier in het nieuwe huis kozen we voor meer geel, zo komt het terug in de leren greepjes op de keukenlades, dit in combinatie met het poeder roze pakt heel mooi uit. En toen was er ook nog de vraag of ik een behangetje wilde gebruiken, geel, marmer, beton, dit alles was al terug te vinden in ons huis en nu ook op de muur. Woensdag a.s. meer hierover, dan laat ik je de foto's zien van de hele wand met het nieuwe behang, nog even geduld. Ik denk dat veel van jullie van mening waren dat mijn vorige huis echt mijn stijl was en je daarom zou verwachten dat ik ook nu weer meer aan die stijl zou vasthouden. Ik heb geen voorkeur voor een bepaalde stijl, ik houd van ongedwongen, warm en van kleur maar ik ben juist van het combineren van verschillende stijlen in plaats van het doorvoeren van één bepaalde stijl. Dat maakt kiezen zo moeilijk, ik vind nu eenmaal heel veel mooi. Het aanbod van dit nieuwe behang kon dan ook op geen beter moment komen, ik twijfelde al wekenlang tussen verschillende behangetjes en kon de knoop maar niet doorhakken. Toch zal ik ook voor dat behang een plekje zoeken, wat ik uiteraard weer met je deel.


Styling & fotografie: ©FRIVOLE
Susanne Otter
En dan natuurlijk... de winnaar van het kekke design klokje! De Clork van Illias Ernst voor Puik Art. Allereerst dank je voor het deelnemen, hier op mijn blog maar ook op Facebook en Instagram, ik heb alle reacties op iedere foto en elk bericht gezien, ik heb begrepen dat het soms niet lukte om hier op de blog te reageren. Maakt helemaal niet uit, reageer waar je maar kunt en ik zorg dat je meedingt. Lief dat sommige van jullie van de gelegenheid gebruik maakte om niet alleen iets lovend over het mooie klokje te zeggen maar ook over mij, wat fijn, ik ben u zeer erkentelijk. Wouter Van De Maele, die nog even verifieerde of mannen ook mochten deelnemen heeft warempel nog gewonnen ook! Wouter, geef dit prachtige klokje een mooi plekje en doe gerust nog eens mee, u ziet dat dit zomaar heel goed kan uitpakken. Proficiat! Zou u nog even de gegevens zodat we weten waar het klokje naartoe mag kunnen mailen naar info@frivole.nl


L♥VE

18 opmerkingen:

 1. Wow wat woon je toch prachtig! Ik kom eens een kopje koffie bij je drinken :) X Wimke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk!!! Woon jij ook hier in het Hoge Noorden, Circusbeer? Weet gewoon niet eens je naam, haha, hilarisch! Maar ook van harte welkom! Liefs!

   Verwijderen
 2. Prachtig huis heb je toch! :) Ook bij ons moet nog het een en ander gebeuren maar dat hou je toch altijd denk ik. Zelf hou ik totaal niet van klussen dus vriendlief doet zo nu en dan iets. Morgen ga ik we de zoldertroep opruimen ;p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een fijne vriendlief, Dita.. Zolder opruimen is hier een hele klus, haha.. Zijn we minstens een weekje aan kwijt ben ik bang *bloos

   Verwijderen
 3. Jouw huis ziet er prachtig uit. De roze wand is prachtig en niet zoetsappig door jullie interieur.
  Goed dat je ons er even op wijst dat het nadoen niet zorgt voor eenzelfde prima effect in een ander huis en met een ander interieur.

  Wouter, gefeliciteerd met het toffe klokje.

  Fijne dag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zo zonde als een net geverfde wand helemaal niet is zoals je had verwacht omdat je het bij een ander had gezien.. kleur is best ingewikkeld, naast persoonlijke smaak zijn er nog zoveel andere factoren om rekening mee te houden, wat ook weer heel leuk is om te leren. Ga er vast meer over vertellen de komende maanden. Reuze bedankt voor de complimenten, Margaret. Liefs!

   Verwijderen
 4. Oh wow die geweldige laden kast op foto 1, love it! Ik ben gek op laatjes, wij hebben dan ook een salontafel met 28 laatjes ;). En die roze muur is ook super, fijn dat jullie er samen uit komen qua interieur...ik ben hier komen inwonen zo'n 9 jaar geleden en er is niks aan de wanden veranderd maar beetje bij beetje heb ik wel mijn stempel weten te drukken op dit huis. En samen hebben we een mooie combinatie van meubelen gemaakt waar we allebei happy mee zijn.
  Leuk dat een man een keer wint (en mee doet). Gefeliciteerd Wouter!
  Warme groetjes van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat je beetje bij beetje je eigen stempel op jullie interieur hebt gedrukt, Susan. Een combinatie van meubelen is vaak verrassend leuk vind ik, geen vooropgezet plan maar het gewoon laten ontstaan.. Liefs!

   Verwijderen
 5. Wat heb je toch een geweldig huis en wat een leuk verhaal om te lezen en helemaal waar wat je zegt over mannen. Ik las het met een glimlach haha. Leuk om je blog te volgen dat doe ik met plezier
  Fijne dag
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, ja, wat een fijne complimenten! Dank je, Susan Gansekoele (nog een Susan, yay!) Liefs!

   Verwijderen
 6. Erg mooi interieur!! :) En zo waar over het kleurgebruik... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, wat is je roze wand mooi zeg! Inderdaad helemaal niet truttig, maar zelfs gewoon stoer met je tafel en stoelen.
  Heel interessant wat je ook over kleur verteld, dus ben erg benieuwd wat je er in de komende tijd nog meer over gaat vertellen. Had er nooit zo over na gedacht, maar wel eens goed om te gaan doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop er tijd voor te vinden om meer over kleur te vertellen, Judith.. Het blijft er altijd wat bij omdat er zoveel te vertellen valt en ik dan niet weet waar te beginnen, haha.. Ik ga mijn best doen. Liefs!

   Verwijderen
 8. Ai... nee ben een echte Brabander... :) jammer dat jullie zo ver weg wonen! Xx Vicky

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Superleuk om te lezen. Gelukkig doet vriendlief hier ook niet moeilijk over roze, hij vindt eigenlijk ook (bijna) alles mooi wat ik mooi vind :-) perfect! Kunnen we ons lekker uitleven met kleur! Xx

  BeantwoordenVerwijderen

Love to hear from you!