dinsdag 2 december 2014

★ Just a few more days.. and Hema sucksNog een paar dagen tot pakjesavond wat dit jaar zo lekker gunstig op vrijdag valt. Pepijn kan er bijna niet van slapen, elke avond voor het slapen gaan fantaseert hij over zijn cadeaus. Nog eenmaal schoenzetten, we kregen een brief van school of we op woensdag en in het weekend het schoenzetten wilden doen zodat alle kinderen op dezelfde dagen iets krijgen. Ik bestelde online bij Hema tig schoencadeautjes, ruim op tijd zodat ik goed voorbereid was. Ze propagandeerden er vrolijk op los, kortingen, gratis verzendkosten, allemaal even fijn en overtuigend. Het werkt alleen niet. Online betalen bleek problematisch, omdat bezorgen en betalen bij een Hema vestiging ook een optie was en online afrekenen volgens de normale wijze zoals alle andere keren nu niet kon besloot ik deze keuze te maken. Niet wetende dat wij weken achtereen in de winkel te horen zouden krijgen dat ze nog niets hadden ontvangen. Na het zoveelste bezoek was daar de mededeling dat ze zouden uitzoeken wat er aan de hand was. Een mail met daarin de overbodige informatie dat onze bestelling vertraging had opgelopen vertelde dat het pakket uiterlijk 4 december bij de winkel zou worden aangeboden. Het risico is uiteraard veel te groot, wij hebben ons geld al elders uitgegeven. Jammerdebammer Hema, niet alleen dit jaar een minuscuul deukje in de omzet maar de volgende jaren zullen wij ons wel een tiental keer bedenken eer wij bij jullie Sint inkopen zullen doen.. Ik weet dat het momenteel een trend is enkel en alleen bejubelende blogberichten te posten over Hema, ik maak me vast niet populair maar laat ik nu meer waarde hechten aan eerlijkheid dan populariteit. 
Wij kijken uit naar een reuze leuke pakjesavond, ik weet natuurlijk wat de kinderen krijgen en daarmee is de voorpret voor mij al begonnen. Nu nog even alles inpakken, in bijpassend foeilelijk (en daarom juist leuk) te gekleurd Sinterklaas papier, mét etiketten voor de namen. Het allergrootste cadeau voor Pepijn verstoppen we eerst nog even, hij zou het toch alleen maar als eerste uit willen pakken en er direct mee willen spelen, niet meer omkijkend naar de overige (kleinere) pakjes. Om hem te foppen stop ik een kaart in een envelop, met daarop aanwijzingen over waar het pakket zich bevindt, natuurlijk in een onherkenbaar handschrift om mezelf niet te verraden. De envelop zal het kleinste pakje zijn wat hij als laatste zal pakken (wij kennen hem goed), zo hebben we fijn de tijd voor al het kleins met als klap op de vuurpijl zijn meest gewilde cadeautje, een racebaan.
Om nog meer in de stemming te komen heb ik op het zelfgemaakte krijtbord de dagen van de week tot aan pakjesavond geschreven met daarachter een leeg vak. Pepijn kan nu tot vrijdag elke dag een vakje aankruisen ...Ik maakte het krijtbord jaren geleden van een plaat MDF, deze verf je met schoolbordverf. Het beste is drie lagen verf aan te brengen, tussen iedere laag licht schuren en goed laten drogen en uitharden. Zo heb je jarenlang plezier van je krijtbord. Wij gebruiken het als agenda, voor alle afspraken van de maand, verjaardagen, etc en ook weleens als boodschappenlijstje. Ik maakte er een lijst om van houten latten. Deze schroef je vast aan de achterzijde van de plaat MDF zodat je aan de voorzijde geen schroefkoppen ziet. Wil je een krijtbord maken zonder lijst vergeet dan niet de achterkant ook te verven, dit kan met iedere soort (grond)verf, het beste is de (grond)verf speciaal voor MDF. Op deze manier voorkom je dat de plaat zal kromtrekken. Ik schreef en tekende met een witte krijtstift de tekst en de zak van Sinterklaas met erin en ernaast de pakjes.. 


L♥VE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Love to hear from you!