vrijdag 29 augustus 2014

★ This old bathroom

De kleine badkamer zal dit weekend als eerste worden gesloopt. Wij hebben in het nieuwe huis twee badkamers. Dit is de kleinste. Deze badkamer is gedateerd en toe aan vervanging. Er komt een nieuw zwevend toilet, op dezelfde plek maar dan geplaatst tegen de de wand waaraan ook de wastafel hangt. Omdat het een kleine badkamer is zal er geen bad worden geplaatst. In de plaats van het bad en de huidige douchecabine komt een inloopdouche. Naast de inloopdouche onder de schuine wand (waar nu het bad is gesitueerd) blijft er ruimte over waar zwevende planken zullen worden opgehangen. In plaats van de kleine wastafel komt er een dubbele wastafel, of wastafelmeubel met lades, daarover ben ik nog aan het brainstormen. Het is boven niet groot, er zijn drie slaapkamers, een kleine overloop en deze badkamer. Het is een huis met een puntdak waardoor je al snel veel ruimte verliest. Ik heb altijd gezegd nooit in een huis met puntdak te willen wonen. Het blijft een uitdaging een goede oplossing te zoeken voor alle ruimtes vanwege de schuine wanden en de wanden met deuren en ramen waardoor ik erg beperkt word. De zolder is een bergzolder waar je niet kunt staan. Op de bovenverdieping gaan wij er op achteruit. Een uitdaging. Nu eerst op zoek naar tegels en sanitair voor de badkamer(s)..

L♥VE
9 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd hoe het wordt. Wij willen onze badkamer ook opknappen. We hebben net de tegels in de keuken laten doen, daar zit beton cire op. Zo mooi! Dit willen we in de badkamer ook, nooit meer gedoe met die naadjes tussen de tegels. Alleen is het best prijzig dus we gaan voor de badkamer nog even sparen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een goed idee! Dat wordt vast prachtig.. Wij wilden eerst tadelakt maar kiezen toch voor tegels omdat het voor ons een tussenwoning, we willen er niet al te veel in investeren als het maar voor een paar jaar is.. En twee badkamers helemaal opnieuw laten doen is best kostbaar. Fijn weekend!

   Verwijderen
 2. Heel leuk om dit steeds in een post voorbij te zien komen, Susanne! Hiervoor blog is,..nieuwe ideeën opdoen! Super,..heel veel succes en tja, schuine wanden is bij ons ook een `probleem`. Goed nadenken voordat je wat doet, komt vast goed, dat weet ik zeker!

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Verie! Ik hoop dat ik je weer op nieuwe ideeën zal brengen en blijf zoveel mogelijk delen met je.. Fijn weekend!

   Verwijderen
 3. Succes met slopen :-)
  Wij maken ook langzaam plannen om onze lelijke jaren 70 badkamer aan te pakken.

  Fijn weekend
  X Els

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Els.. Het is even een werkje en geeft flink wat rotzooi maar het resultaat zal alles goedmaken. Wat goed dat jullie de badkamer gaan aanpakken, jullie blijven ook lekker bezig.. Fijn weekend! Liefs!

   Verwijderen
 4. Leuke ideeën hoor. Ben benieuwt hoe het geworden is!

  BeantwoordenVerwijderen

Love to hear from you!