zaterdag 15 februari 2014Uiteindelijk kwam het toch op een onverwacht moment. AR was net onderweg naar huis na een bezoek aan zijn moeder. Ik kreeg het telefoontje met de mededeling. Bij thuiskomst vertel ik AR dat zijn moeder is overleden. Hij vraagt of ik een grapje maak. We hebben al zo vaak afscheid genomen dat het bijna onoprecht werd, bijna. Iedere keer volgde er weer de strijd omdat ze niet wilde opgeven. En volgde de frustratie en het verdriet bij alle dierbaren om haar heen. Zelfs de artsen zaten met hun handen in het haar. Er is niets vreselijker dan iemand onnodig zien lijden. Het was onmogelijk tot haar door te dringen, haar lichaam liet het afweten en ze had pijn maar in haar hoofd was er niets aan de hand. Ze had toch zeker geen kanker, was haar respons op de heldere momenten die er steeds minder waren. Wanneer er niets is wat je voor iemand kunt doen en je iemand voor je ogen ziet aftakelen is het moeilijk aan niets anders te denken en je ergens anders op te richten. Je leven draait om diegene. Je leven staat als het ware in de wacht. Omdat je in dit geval niet kunt wachten op beter tijden, wacht je op de dood. Als dat moment aanbreekt is het onwerkelijk en ben je opgelucht, blij en verdrietig tegelijk. De strijd is gestreden. Helaas geen winnaars maar een groot verlies. Toch was het afscheid mooi, persoonlijk. We hopen dat het was zoals ze het zou willen. Afgelopen woensdag werd ze begraven. Een zwangere vriendin was aanwezig. De volgende dag vierden we Pepijn zijn 5de verjaardag. 


L♥VE


10 opmerkingen:

 1. Sterkte Susan. Verdriet en blijdschap ligt dicht naast elkaar.

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte Susan. Verdriet en blijdschap ligt dicht naast elkaar.

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel sterkte voor jullie, lieve Susanne. Raar dat leven en dood soms zo dicht bij elkaar kunnen liggen... Veel liefde gewenst, xx Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wens jullie allen veel sterkte toe en in dit geval zeker AR !!
  Lieve groet,Stella

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sterkte voor jullie, en hoe raar en onwerkelijk het ook is, leven en dood ligt dicht naast elkaar.
  En geeft tegelijk weer een blik op de toekomst. Groeten Greta

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel sterkte gewenst voor jou en je gezin!!

  Liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel veel sterkte, en in een week zit zoveel. Een lach, een traan, opluchting, mooie herinneringen, soms mindere (met een glimlach). Maar bovenal (ook al wil je dat niet horen) gaat het leven gewoon verder en staat de tijd niet stil.

  En wij kunnen het nu weten, want we zitten in het zelfde schuitje.
  Groet'n vrouwe Papenborg, Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi geschreven en wat heftig o mee te maken... Heel veel sterkte voor jullie en een dikke knuffel

  liefs sanne

  BeantwoordenVerwijderen

Love to hear from you!