donderdag 30 januari 2014


Styling & Fotografie: FRIVOLE
-iPhone-


Hoe voer je een gesprek met iemand die niet wil praten. Hoe help je iemand die niet geholpen wil worden. Wat doe je wanneer iemand de realiteit niet onder ogen wil komen  -als ik doe alsof het er niet is dan is het er ook niet-. Werkte het maar zo.. dat gun ik haar van harte. 
Momenteel ligt mijn schoonmoeder op sterven. Ze voert een heftige strijd met zichzelf. Een kansloze strijd waarmee ze het zichzelf en alle dierbaren om haar heen erg moeilijk maakt. Wij doen allemaal alsof ze dood gaat. De werkelijkheid is dat zij de enige is die doet alsof ze dat niet gaat. Dat zeggen we niet, we willen haar niet meer overstuur maken dan ze is. Eigenlijk zeggen we niet zoveel. Zij des te meer. Het is onsamenhangend en begint met een verhaal dat overloopt in een ander verhaal wat meestal geen einde heeft. Er volgt een stilte waarin wij wachten op het einde van het opmerkelijke verhaal wat niet komt. Er is een nieuw begin met vreemd vervolg zonder einde. De ontevredenheid komt er wel in naar voren. Niets is goed en niemand doet wat ze zegt. We horen het allemaal wat gelaten aan. Meer kunnen we ook niet doen. In een andere ruimte praten we met elkaar, halen herinneringen op, lachen om betere tijden en huilen om deze tijd. Er is geen afscheid mogelijk, er klinken geen lieve woorden. We zeggen tot morgen en rijden terug naar huis in totale duisternis, geen lantaarnpaal die nog brandt langs de weg tegenwoordig. Het past helemaal in het plaatje. 
Vandaag een nieuwe dag..


L♥VE


12 opmerkingen:

 1. Wat heftig lieve Susanne, heel veel sterkte voor jullie! Hou je vast aan de mooie herinneringen. Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heftig verhaal en wat moet dat moeilijk zijn voor jullie! Heel veel sterkte gewenst! Liefs Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je dit mooi opgeschreven!
  Veel sterkte in deze vervelende tijd.

  En wat een mooi plaatje.

  Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een moeilijk moment en een pijnlijk verhaal! Sterkte Suzan!

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel sterkte gewenst voor jou en je familie in deze moeilijke tijd!

  X Els

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Moeilijke tijden,zowel voor beide partijen.Heel veel sterkte de komende dagen.Trek je op aan de mooie momenten samen...

  Liefs,

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een zware en moeilijke periode... sterkte gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een moeilijke en verdrietige periode en wat heb je dat mooi verwoord! Heel veel sterkte voor jullie de komende tijd... liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. He Suzanne, heftig. Wij zitten in dezelfde situatie, alleen betreft het mijn schoonvader, die nu terminaal is. Maar zich er helemaal aan overgeeft.
  Veel sterkte gewenst, liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een zware tijd voor jullie. Maar wat heb je het mooi beschreven. Sterkte! X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. tranen in mijn ogen... wat doet mij dit denken aan de laatste uren die mijn vader doormaakte in het ziekenhuis. Wat hartverscheurend dat ze vecht voor haar leven waar niet meer voor te vechten is en dat ze er niet aan wil geloven... Een mens wil niet doodgaan wanneer wat je achter moet laten je zo dierbaar is.

  liefs sanne

  BeantwoordenVerwijderen

Love to hear from you!